Alle helpartikelen

Klanten

Een klant archiveren

Met archiveren haal je een klant met wie je niet meer werkt uit je lijsten. Er wordt niets verwijderd, en je kunt de klant altijd terugzetten.

Een klant archiveren

Open bij Klanten het actiemenu van de klant en kies Archiveren. De klant verdwijnt uit je klantenlijst en uit de lijst waaruit je kiest als je een project aanmaakt.

Archiveren vraagt eerst om een bevestiging. Er wordt niets verwijderd.
Archiveren vraagt eerst om een bevestiging. Er wordt niets verwijderd.

Wanneer archiveren niet kan

Een klant kun je niet archiveren zolang er nog actieve projecten zijn, of als je de klant al facturen hebt gestuurd: die facturen blijven deel van je administratie, en de klant dus ook. Summit laat het weten als dat zo is.

Wil je stoppen met een klant die nog actieve projecten heeft, archiveer dan eerst die projecten. Zie Een project wijzigen of archiveren.

Een klant terugzetten

Kies bij Klanten om gearchiveerde klanten te tonen, open het actiemenu van de klant en kies Terugzetten. De klant staat weer in je lijsten, met alle gegevens.